Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Nem írok, nem olvasok!

2012. július 31. 15:45 - patkószeg

Azt mondják, hogy aki komolyan műveli szakmáját, az betartja a 3-2-1-es szabályt. Évente legalább három cikket publikál, vagy két komolyabb tanulmányt jelentet meg, vagy egy könyvet ad ki. Szomorú, hogy a lovassportban ez nem divat, a szaklapokban még elvétve sem találni szakmai tartalmú cikkeket, „lovas szakembereinket” – úgy látszik – nem feszítik a gondolatok. Pedig így eredményre jutni nem lehet!

Sőt, még sajnálatosabb, hogy ha valaki mégis megnyilatkozik, akkor már az első mondatok után nyilvánvalóvá válik, hogy a legalapvetőbb szakirodalmat sem ismeri. Sem a nemzetközit, sem a magyart.

Talán már ideje lenne a verset is átírni: „Tán a tudománynak éljek? A tudósok mind szegények. Nem írok, nem olvasok. Én magyar lovas vagyok!”

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr894687976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rapika11 2012.08.15. 14:32:49

Sajnos a szavak nagyon igazak!!! Van három folyóirat amiben lovasszakmai cikket olvasni nagyon ritkán lehet. Én úgy gondolom azért efféle cikkekre volna kereslet esetleg még jó értelemben vett vita is kialakulhatna. A háború előtt volt erre nem egy példa. De sajnos ma még ha egy nagyon egyszerű de nagyon kézenfekvő a régi őrkénytábori tanítás leírása is lenne az nem igazán jelenik meg az újságokban. Pedig én magam küldtem a körön lovaglás hasznosságáról és mikéntjéről egy rövid kis írást az egyik újságnak. Úgy látom, hogy ha nagy néha eljutok lovasversenyekre ezt az egyik legalapvetőbb feladatot sem ismeri a lovasok nagy része. Mert hí ismernék akkor nem lehetne látni azt a sok nem támaszkodó, maga alálépni nem tudó lovat amit ma Magyarország nagyreményű lovasai bemutatnak.

patkószeg 2012.08.15. 21:53:50

@rapika11: A nem írok, nem olvasok bejegyzéshez írt gondolataiddal egyet értek.

Halász Péter lovas edző · https://www.facebook.com/tudatoslovas/ 2014.02.15. 19:10:13

Az a jó, hogy a technika annyira fejlődött, hogy itt van nekünk a világháló :) Annyit írhatunk és olvashatunk, amennyit csak akarunk :) Ráadásul interaktív, akár azonnali visszacsatolást kaphatunk. Ez óriási lehetőség, jól kell vele élni !
süti beállítások módosítása