Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A hosszhajlítás célja

2012. augusztus 13. 07:51 - patkószeg

A lovak hosszhajlítása hármas célt szolgál:

A hosszhajlítás a külső oldalon nyújtja az izmokat, elengedteti a lovat. Az izmok nyújtásával javul a ló mozgásminősége, gyorsul az izmok regenerálódó képessége, csökken a sérülések veszélye, gyorsul az izmok növekedése. A hosszhajlítás eredményként a ló képessé válik arra, hogy fejét és nyakát mélyre és előre nyújtsa, hátulsó lábaival hosszabbakat lépve kialakítsa megfelelő egyensúlyi helyzetét.

A hosszhajlításokkal a hátulsó lábakat külön-külön lehet erősíteni és mozgáskultúrájukat fejleszteni: a vállat be esetén a belső hátulsó, farat be esetén a külső hátulsó láb súlypont felé való léptetését különállóan lehet gyakorolni, mielőtt sor kerülne mindkét hátulsó lábnak a súlypont felé való egyszerre történő léptetésére.

A hosszhajlítás segítséget ad az egyenesség egészen precíz kialakítására, nem csak arra, hogy az elülső lábak a hátulsó lábak előtt haladjanak, hanem arra is, hogy a ló két oldalának izmai egyformán legyenek nyújtva, erősítve és ügyessé téve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr814709294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása