Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Statisztika

2012. szeptember 06. 13:01 - patkószeg

Mindenek előtt, a Zabla és Kengyel részéről szeretnék gratulálni Komjáthy Györgynek, a díjlovaglás új magyar bajnokának. Munkájával, kitartásával, akaraterejével méltán szolgát rá bajnoki címére. Gratulálok Németh Gábornak is, aki „felért” a nagydíj kategóriába.

- - -

A szeptember elején megrendezett magyar díjlovagló bajnokságon a bajnoki kategóriában (nagydíj kategóriában) két, azaz két „darab” induló volt. Az utolsó pillanatban hosszas telefonos könyörgésre (már ahogyan felénk a zuhanyhíradóból hallatszik) ugyan Ács Robi elhozott két lovat munkahelyéről, a neves németországi eladóistállóból, de hát ez persze nem tekinthető a magyar lókiképzés, a magyar díjlovas kultúra részének. Ha Ács Robi nem tesz szívességet, idén nem lehetett volna bajnokságot rendezni! Sportszerűségéért mindannyian hálásak lehetünk!

Szinte teljesen ugyan ez volt a helyzet a nehéz osztályú bajnokságban: ott a nyolc indulóból három német lovas volt, két lovat ismét Ácsék hoztak, a magyar lovassportot három ló képviselte.

A két érdemi kategóriában így, írd és mond öt darab ló indult!

Néhány hete, a balatonvilágosi verseny után írt bejegyzésem miatt kritikát kaptam, mert úgymond „fanyalogtam” a magyar lovasok teljesítménye láttán, és a verseny „statisztikai adataira” hívták fel a figyelmem. A magam részéről továbbra is azt gondolom, hogy valamin változtatni kellene.

(A változtatást persze önvizsgálattal kellene kezdeni!)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr764759008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rapika11 2012.09.19. 06:53:45

patkószeg! TELJESEN EGYETÉRTEK azzal a megjegyzéseddel, hogy önvizsgálatra van szükség. Nekem az az érzésem, hogy erre az önvizsgálatra leginkább azoknak van szüksége akik a magyar díjlovas sportot erre a szintre süllyesztették. Tudnék neveket is mondani de a mai világban nem ildomos embereknek nyilvánosan elmondani a hibáikat, vagy bűneiket.Azonban az önvizsgálat magában semmit sem ér. Végre olyan emberekre van szükség akik előreviszik a díjlovaglás ügyét ,akik a szakágért élnek s nem belőle. Olyan szakági vezetőre aki tenni is tud a díjlovaglásért és nem csak reprezentálni. Végül de nem utolsó sorban végre tiszta átlátható viszonyoknak kell lennie a díjlovas versenyeken, a verseny nemes vetélkedés legyen baráti hangulat uralkodjon az ellenfelek között. Ismerjék el a jobb teljesítményt. a verseny pályán akarják legyőzni egymás ne az intrikák mezején.

rapika11 2012.09.20. 07:45:30

Azért vagyok kemény mert azt látom, hogy 5-6 esztendeje a díjlovassport egyre mélyebbre kerül eltávolodva a nemzetközi színvonaltól, és a még nem olyan régi önmagától. Ez szerintem azért lehet mert a szakágat olyan emberek uralják akik ugyan sikerre éhesek de a hozzá vezető utat nem az alázatban, nem a szakmailag kifogástalan munkában stb keresik hanem az irigységtől vezérelve a sikeresebb ezáltal elismertebb(mármint külföldön) ellenfeleiket, sporttársaikat nem megengedhető módon akarják legyőzni. A hozzászólásomat nem akarom túl hosszúra nyújtani ezért egyenlőre ennyit írok. Folytathatjuk az elmélkedést a továbbiakban is de azt hiszem ebbe több embert is be kellene vonni, leginkább azoknak kellene a fejére olvasni a kritikákat akik tehetnének a bajok orvoslásáért. Szívesen látnám a kommentelők között őket is.
süti beállítások módosítása