Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Maszkabál a gyereknapon

2012. december 02. 19:05 - patkószeg

A hétvégi, egyébként kiválóan lezajlott lovas világkupán (összehasonlíthatatlanul beelőzte idén a "Stadhallét") ismételten megmutatkozott a magyar lókiképzés, a díjlovaglás helyzete. A magyar élmezőny csak péntekre, a gyereknapra jutott be az arénába, akkor is csak jelmezben! Nem tudom eldönteni, hogy ez szomorú vagy megalázó! Vagy talán van valaki, aki azt gondolja, hogy akárcsak egy néző, legyen az felnőtt vagy gyerek úgy ment haza, hogy megtalálta példaképét: ő díjlovas akar lenni?

Barátaim! Ébresztő! Valamit nagyon-nagyon másképp kellene csinálni!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr644943448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserszegi lajos 2012.12.05. 09:55:30

Vitatkoznék azért ezzel, a Stadthalléban a világ élvonala is képviselteti magát-showban lehet h az aréna tényleg kicsit jobb. Ha az Aréna managementje nem a fogat és ugró sportban lenne érdekelt, lehet h több szerep jutna a díjlovaglásnak. De a népnek azt hiszem inkább a show kell-még ha gyenge is (sajnos).

Green Pony Nyelvovi 2012.12.10. 20:43:50

Csak egyet érteni tudok ezzel a @patkoszeg gondolataival. Amíg el nem olvastam ezt a bejegyzést, nem értettem magamat, miért nem vagyok képes megnyomni a "like" -ot a facebookon az esemény után megjelenő számtalan díjlovas maskarás fotóra. Most már tudom, mi tartott vissza. Nem tudtam sírja vagy nevessek. Tényleg szánalmas hogy ezt a gyönyörű sportot egyesek úgy gondolják nem lehet "eladni" a népnek... El lehetne, csak megfelelő hangulatot és közeget kellene teremteni hozzá. Ennyi. Ha igazán művészi programokat láthatna a közönség a maga nemes eleganciájában, biztos hogy őket is áthatná annak mélysége és legalább akkora évezettel néznének végig néhány zenés nagy díj kürt, mint ahogy végig izgulják az 150-es számokat. Esetleg a számot megelőzően egy próbalovas bemutatná a feladatokat kommentár kíséretében az érthetőség kedvéért... Hát ennyit gondoltam hozzá

Green Pony Nyelvovi 2012.12.10. 20:44:37

Bocsánat, nem azt akartam írni, hogy ezzel a... csak hogy patkoszeg gondolataival... elnézést, benne maradt. :)

patkószeg 2012.12.12. 11:35:41

@Green Pony Nyelvovi: Köszönöm hozzászólásodat. (Már azt hittem, senki sem érti a cikket.)
süti beállítások módosítása