Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Alexander és Zazie

2013. január 07. 22:11 - patkószeg

alexander megérkezettk.jpgMúlt héten két új lóval kezdtem dolgozni. Mindkettő Lominci Pétertől, a lovak tenyésztőjétől érkezett. 2008-as születésű, magyar sportlovak. Alexander, a csődör, csupán téli munkára, valószínűleg egy hónapra jött. Eddig Kövy Gergely lovagolta. Zazie, a kanca, hosszabb időre került hozzám, mindkettejükkel végzett munkámról rendszeresen beszámolok! Remélem nem fog senkit sem untatni. A lovak képzettsége koruknak megfelelő, akadály nincs azelőtt, hogy a legmagasabb képzettségig is eljuthassanak.

zazie megérkezettk.jpgAz első dicséretet már megkaptam. Ma, a harmadik munkanapon azt a megjegyzést tették, hogy Sándor (mármint Alexander) nagyon gyorsan tanul.

A kiképző legnagyobb elismerése, ha a lovát magasztalják, annak tehetségét, együttműködőkészségét emlegetik. A kiképző munkája annál jobb, minél jobban láthatatlanná válik a ló kifényesedése során. Ezzel szemben számomra rosszat jelez, ha a kiképző, vagy a lovas különleges tehetsége domborodik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr405004106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása