Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A perzsa szőnyeg csomója

2013. február 08. 08:32 - patkószeg

Azt mondják: minden perzsa szőnyeg készítése során, a több millió csomó közé mindig tesznek egy hibásat, azzal a felkiáltással, hogy csak Isten tökéletes.

Tegnap, a Facebook egyik lovas közösségi részén az alábbi videót posztolták azzal a kéréssel, hogy mindenki minősítse.

A kisfilm azért érdekes, mert egyrészről egy lovasbravúrt mutat (kantár és nyereg nélkül a legmagasabb díjlovas feladatokat mutatja be a lovas), másrészről kétségtelenül könyveket lehetne megtölteni azokkal a kritikai megjegyzésekkel, amelyek már első nézésre is felötlenek a nézőben. A magam részéről mégis inkább pozitív a megítélésem:

•    bárcsak lenne, két-három tucat (!) hasonlóan képzett ló az országban (de egy sincs),
•    kritikát az fogalmazzon meg, aki ugyan ezt megcsinálja,
•    a „páros” alapvetően jókedvű,
•    szívesen felülnék erre a lóra,
•    a feladatokat valószínűleg velem is végrehajtaná (minden feladatot a jó értelemben vett egyszerűséggel és magától értetődő módon hajtanak végre, mintha az a lehető legegyszerűbb lenne).

És ez utóbbi az, amit a legnagyobbra értékelek minden körülmények között. A tökéletességet felejtse el mindenki! Kis hiba még a perzsa szőnyegnél is elfogadható!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr755068945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása