Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Értesítés

2013. február 22. 07:54 - patkószeg

Ezúton értesítek mindenkit, akit illet, hogy Zita nevű lovam tegnap, 2013. február 22-én, négy év kitartó munka után megindult passage-ban. A feladat végrehajtására önmagától jelentkezett, azt minden különösebb presszió nélkül, a lehető legegyszerűbb természetességgel hajtotta végre.

Az álom beteljesülni látszik, az eredetileg közepes képességeket mutató, magyar tenyésztésű kanca mozgása az évek során felfényesedett, alkalmassá vált a legmagasabb feladatok végrehajtására is.

(Ennyit a puccos külföldi lovakról…)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr855097808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kandare 2013.02.22. 09:19:49

Egy díjló értékét mozgásának látványosságán felül a külleme, lovagolhatósága, az összeszedettségre való hajlama, származása és képzettségi szintje adja. A díjlovaglásnál a legnagyobb a kiképző által hozzáadott érték. (Egy telivér nem lesz gyorsabb, illetve egy ugróló sem fog nagyobbat ugrani mint azt veleszületett képessége engedi, bármeddig is képezgetnénk.) Minél magasabb szinten képzett egy díjló, annál lényegtelenebbé válik a származása, a megfelelő izomzattal javul külleme és mozgásának minősége.
Zümmögő (mai nevén Jojo AZ) is nagy elismerést váltott ki a nemzetközi porondon.
www.eurodressage.com/equestrian/2012/10/22/finnish-henri-ruoste-turns-heads-2012-cdi-sao-paulo

trukklovas01 2013.02.22. 10:08:56

Bocsássa meg tudatlanságom de ha jól emlékszem őt a Kovács Ernő lovagolta ugye?

kandare 2013.02.22. 10:16:24

@trukklovas01: Igen. Ő képezte ki nagydíj szintre. A videón már az eladása utáni új lovasával Henri Ruoste-val látható. (Azóta a ló már ismét eladásra került, részletek az eurodressage cikkben olvashatóak.)

patkószeg 2013.02.22. 19:05:54

Zita, mint ahogyan az nevéből is kiderül évjárati társa és majdnem teljes testvére (ugyan úgy Ginus-Justboy, anyjának az anyja pedig ugyan az a kancacsaládból való) Zümmögőnek. Én nagyon drukkolok Zümmögő sikereinek! :)
Zümmögő "előnye" két év: egy évig Zita díjugratásban szerepelt, egy évig pedig kallódott.
(Kovács Ernőnek pedig mindig is nagy elismerője voltam.)
süti beállítások módosítása