Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Bad Füssing-i levelek 5.

2013. március 08. 21:10 - patkószeg

bf130308c.jpgCsak halkan jegyzem meg, hogy a mai nap legnagyobb élménye Wembley munkája volt. Az anyai oldalról magyar származású 26 (!) éves herélt, fiatal lovakat megszégyenítő kondícióban és egészségben, nagydíjas feladatokat (piaffe, passage, sorozatos ugrásváltás) és magasiskolai feladatokat (iskolaállj, levade) mutatott be lovasával és kiképzőjével Sabine Oettellel először kézen, majd nyereg nélküli lovaglással.

Az eseményt azért jegyzem meg csak halkan, mert Wembley példája világosan mutatja a klasszikus lovaglás és a lovak hosszú használati idejének összefüggését. Magyarországon erről utoljára az örkénytábori lovastanárok értekeztek, az őket követő generációk viszont mélyen hallgatnak…

Bent Branderup szemináriuma holnap kezdődik, a lovasok mindegyike már megérkezett, a hangulat rendkívül baráti.

bf130308a.jpgA fényképen a mester (Sabine Oettel) és tanítványa (szerénységem), valamint Kuno kutya látszik!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr975123851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása