Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Az utak végül összetalálkoznak

2013. március 15. 08:25 - patkószeg

realcowboy.jpgA hónap második keddjén megrendezett nyílt szakmai est sikeressége vitathatatlan. Ismét kiderült, hogy csak kétfajta ember létezik: a lovasemberek és a többiek. Az eseményen igazi lovasemberek vettek rész és ez már önmagában biztosította a sikert.

Bárki, bármilyen lovaglási stílusban találja meg sajátját, a ló az ló marad. Ha a stílust igazán magas fokon művelik, a végeredményben sok különbség nem lesz, legfejjebb csak a körítésben. Az alábbiakban közlöm Nádai-Nagy Péter levelét - hozzáállását, emberi kvalitásait ezúton is megsüvegelve.

(A mellékelt fénykép forrása: Nádai-Nagy Rc Realcowboy Péter vaquero horsmanship albuma.)

„Kedves István!

Nyilvánosan is szeretném megköszönni a tegnap este nekünk adott lehetőséget, nagyon élveztem és hasznosnak gondolom. Ha semmi újat sem kaptunk volna, akkor is jó volt egy valódi lovasember munkájába bepillantani, társaságában némi kiszakított időt múlatni. Az, hogy ez az alkalom több volt ennél, az különösen tetszett.

Teljesen mindegy, hogy mekkora a ló, milyen módon óhajtod lovagolni, mindegyik lóból van, ezt senkinek sohasem szabad elfelejteni. Zitához külön gratulálok. Volt szerencsém sok sportcélú ló közelében megfordulni, s amiket ezekben én nem kedvelek, annak szikráját sem fedeztem fel a lovadban. Igazi társ ő, látom én, mert ehhez nekem különösen jó szemem van!

A másik dolog, amit meg kell említsek, hogy míg sokan leszólják a western lovaglást, lovasokat, rettenetes sztereotípiák kíséretében, csak western lovasok voltunk ott, rajtad kívül!”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr985135723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása