Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A lemez B oldala

2013. május 04. 19:20 - patkószeg

ottolorke.jpgTalán tavaly előtt történt, hogy a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovarda B. B. nevű lovasa 40 éves lett. Születésnapján ezt hangosan bejelentette, mire az egyik fiatalabb hölgylovas úgy reagált, "hogy akkor neked már a lemez B oldala forog." Kis szünet után, a néma csendben (senki sem mert hangosan röhögni) hozzátette: "de a jobb számok azon az oldalon vannak!"

A hölgy részben tévedett! A B oldal lejátszása ugyan is nem 40, hanem 50 éves korban kezdődik. Ha másképp nem, hát lovas értelemben! Az lókiképző „igazi” korszaka 50 éves kor fölött kezdődik. Legalábbis a régiek szerint.

Bátorszívűnek születni kell, erőt, ügyességet, bizonyos rutint fiatalon is lehet szerezni, de a lókiképzéshez szükséges élettapasztalatot, pedagógiai érzéket, a klasszikus kiképzés céljainak szeretetét és élvezetét csak bizonyos kor fölött tudja átérezni a lovas, egyéb példák mellett elég csak a nem rég 73 éves (!) korában elhunyt, élete utolsó pillanatáig győzelmet győzelemre halmozó Kállay Pálra, vagy a mellékelt képen látható Ottó Lörkére gondolni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr115281110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása