Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Terre a terre III.

2013. augusztus 16. 06:58 - patkószeg

thököly.jpgbethlen gábor 2.jpg

Az előző bejegyzéseket kiegászítve (Terre a terre, Terre a terre II.) szeretném megjegyezni, hogy a terre a terre-t a többi iskolajármódhoz hasonlóan a ló természetesen ajánlja fel kiképzőjének a helyes összeszedés eredményeként. A terre a terre ezért nem csak harci jármód, hanem a végletekig tökéletesített vágtaösszeszedés helyességének ellenőrzése!

A terre a terre-ben a ló rendkívül együttműködővé és fordulékonnyá válik, a ló teste eggyé válik lovasa akaratával.

A terre a terre nem különleges jármód, a kiérlelt lovaskultúra szerves része. Hogy ne csak külföldi példákra hivatkozzak, a mellékelt képek Thököly Imrét és Bethlen Gábort ábrázolják terre a terre jármódban, de bármelyik királyunk, fejedelmünk ábrázolása szinte magától értetődően terre a terre-ben történt. Folytatva a példák citálását az alábbiakban linkelt videón a Budapesti Spanyoliskola lovasai láthatóak, az utolsó, capriole feladatot (kb. 0:50-től kezdődően) a lovas terre a terre-ból indítja!

A testőrség spanyol lovasiskolájának készülődése a Nemzeti Lovarda ünnepélyére

Szólj hozzá!
Címkék: terre-a-terre

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr905463209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása