Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Miért nem versenyzem?

2013. augusztus 29. 08:01 - patkószeg

Még a legjobb lovasbarátaim sem értik és gyakran kérdezik: miért nem versenyzem? Sok oka van, de miért is kéne? Miért van az, hogy a közhit a minőségi lovaglás és a versenyzés közé egyenlőségjelet tesz?

Ha mondjuk egy idegen nyelvet tanulnék, vagy művelnék akkor is versenyekre kellene járnom, hogy bizonyítsam magam és környezetem számára annak minőségi voltát?

Ha mondjuk más állattal, például kutyával foglalkoznék, idomítanám, akkor is versenyekre kellene járnom?

Ha nem a lovasművészetet, hanem más művészetet, festészetet, költészetet művelnék, akkor is versenyeznem kellene?

A minőség a lovassportban sem egyenlő a versenyzéssel! Az versenyezzen, aki valamilyen szempontból nyilvánosan meg akarja méretni tudását, az versenyezzen, akinek a másokkal való összehasonlítás okoz örömet.

A versenyzés persze fontos, a versenyzés nagy motivációt adhat lónak, lovasnak! A versenyzéssel könnyen lehet célokat megfogalmazni. A versenyzéssel munkájáról egyszerű visszajelzéseket kaphat lovas és edző.

De a versenyzés nem kötelező!

Engem speciel a napi munka, az együttlét öröme, az egyről-kettőre haladás élménye, a harmónia megélése tesz boldoggá.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr985482962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

realcowboy · www.pknranch.hu 2013.08.29. 08:30:18

azért nem versenyzem, mert egyrészt ez szerintem a lovat egyáltalán nem motiválja, egyébként meg elég nekem magamnak bizonyítani, s az sem könnyű. nem kell hozzá sem bíró, vagy drogteszt, se stopper, sem semmi verseny körülmény. valódi teljesítmény igazolást a ló adhat csak, főleg hétköznapokon. a többi a show, színház, fellépés.
süti beállítások módosítása