Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Jó lovat...

2013. október 10. 06:10 - patkószeg

Jó lovat venni nem lehet, csak "csinálni".

És hát, hogyan is lehetne venni?! Jó lovat senki sem ad el. A jó ló olyan, mint a fehér holló: a jó ló kényelmes, a jó ló engedelmes, a jó ló keresi gazdája akaratát, a jó ló boldogságot ad lovasának. A jó ló olyan érzést ad, hogy lóról szállva, szinte azonnal visszavágyik rá lovasa. A jó ló lelki társ. A jó ló nagyon-nagyon hosszú, évekig tartó munka eredménye! A jó ló kiképzőjét dicséri! Hogyan is gondolhatná bárki, hogy a jó ló eladó?!

Azt mondják, amatőrt a profi lovastól az választja el, hogy az előbbi nem tud lovától megválni, nem tudja eladni.

A LOVAS MESTER MEG NEM AKARJA!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr505561163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kandare 2013.10.10. 08:20:55

A lovas mester a legmagasabb, lovasként elérhetô cím. Németországban a német lovasszövetség ünnepélyes keretek között nevez ki valakit lovas mesternek. Feltétele, hogy a lovas ötven vagy több lovat képzett ki nemzetközileg eredményes nagydíj szintre vagy, hogy különlegesen sokat tett a lovaglásért ill. nemzete lovas kultúrájáért. A mesteri cím éppen ezért ilyen értékes mert csak kevesen képesek olyan kivételes teljesítményre amely arra érdemessé tesz egy lovast.
A profit és az amatôrt az különbözteti meg egymástól, hogy elôbbinek a lovaglás a szakmája ( ergo ebbôl él), utóbbinak pedig a hobbija. Az esetek nagy többségében a profi nem tulajdonosa az általa lovagolt lovaknak, így nem is dönthet arról, hogy eladóak e (pl. Totilas). Egy tenyésztônek sem lehet célja, hogy a legjobb lovait megtartsa hiszen a kiváló egyedek teszik nyereségessé a vállalkozását. Jó lovat lehet venni, csak meg kell fizetni. De az, hogy a jó ló jó marad e az új lovasának szakértelmétôl függ.
süti beállítások módosítása