Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Lovaglás állított pálcával

2013. október 24. 08:29 - patkószeg

pluvinel.jpgA lovas a lóval való kommunikációja során kétfajta segítséget használ. Az elsődleges segítség az ülés. Ha a ló az elsődleges segítségre nem, vagy nem kellő mértékben reagál, a lovas másodlagos segítségekkel egészíti ki, erősíti meg jelzését. A másodlagos segítség a szár, a kéz, a comb és a csizma.

A szár a vállak oldalirányú vezetését segíti.

A kéz a nyak és fej fel, illetve mélyreigazítását segíti.

A comb a csípő oldalirányú vezetését segíti.

A csizma a hátulsó lábak szorgalmasságát segíti.

Ha a másodlagos segítség még mindig nem elég, akkor a lovas pálcát használ, mégpedig a lónak azon a pontján, ahol az elsődleges és a másodlagos segítséget tovább akarja fokozni. Ez lehet a ló nyaka, válla, csizmatájék, csípő, comb, vagy farbúb. Persze a segítségadást lehet, hogy a jobb, lehet, hogy a baloldalon kell adni. A különböző pontok gyors megérintése úgy a legegyszerűbb, ha a lovas alaphelyzetben maga előtt, állítva tartja a pálcáját.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr895596767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása