Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Az iskolalovaglás egyszerűsége

2014. január 24. 11:31 - patkószeg

Sokan az iskolalovaglást és ezzel együtt a magasiskolát rendkívül bonyolult, még a kiválasztottak számára is csak különleges lovakkal elérhető dolognak tartják.

NEM, NEM ÉS NEM!

Határozottan ellent kell, hogy mondjak! Az iskolalovaglás a lehető legtermészetesebb lovaglási stílus. Aki békességben, nyugalomban kíván együttlenni lovával, aki szeretetet kíván adni társának, aki látni és segíteni szeretné lelki, fizikai fejlődését, ügyesedését, aki meg szeretné élni azt az érzést, hogy lova mindezért teljesíteni (!) szeretne, az legyen iskolalovas.

Az iskolalovagláshoz nem kell semmilyen különleges adottságú ló! Az iskolalovagláshoz nincs szükség különleges feltételekre! Az iskolalovagláshoz nincs szükség puccos felszerelésre! Az iskolalovaglást bárhol, bármilyen körülmények között lehet művelni.

Az iskolalovaglással a ló hajlékonnyá válik. Az iskolalovaglással a ló engedelmessé válik. Az iskolalovaglással a ló összeszedettsége a végletekig fokozódik.

De persze az iskolalovas másképp gondolkodik a lókiképzésről mint a sprotlovas. A sportban a teljesítmény a legfőbb elvárás, az iskolalovas a harmóniát keresi. Az iskolalovas a gondolkodó lovas stílusa. Az iskolalovaglást bárki művelhet: a diák, a háziasszony, a munka után kikapcsolódni vágyó.

AZ ISKOLALOVAGLÁS SZABADIDŐLOVAGLÁS!

Mindezt az alábbi videó rendkívül jól mutatja. Kristina Winholz először állóhelyben végez hosszhajlításokat (vállat be, farat be), majd ugyan ez látható lépésben. A lépés oldaljárás után farat ki, iskolalépés, iskolaállj, majd levade következik. Az ügetőrész piaffe-fal kezdődik, majt hosszhajlításokkal folytatódik. A film nézésekor ne a szemeteket, hanem a szíveteket nyissátok ki, szakadjatok el a sprotlovasok elvárásaitól! (Ők fordítva ülnek a lovon! Ti ne tegyétek ugyanezt!)

Szólj hozzá!
Címkék: iskolalovaglás

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr295779418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása