Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Carré (négyzet)

2014. március 20. 06:32 - patkószeg

A carré (négyzet) klasszikus feladat. A lovas nem körön lovagol, hanem egy négyzet képzeletbeli oldalai mentén halad. A sarkokon negyedperdüléssel fordul a következő oldalra. A carrét minden jármódban végre lehet hajtani: lépésben, ügetésben és vágtában is. Ha ügetésben történik, akkor a negyedperdülést pieffe-ban hajtják végre. A négyzet oldalai minél rövidebbek, annál nehezebb a feladat. Vágtában a nehézséget azzal is lehet fokozni, hogy meghatározzák a negyedperdülések közötti vágtaugrások számát.

A carré a ló precíz vezethetőségét, a jármód iskolázottságát mutatja. Az előrelovaglás váltakozik a ló végletes lerövidítésével, az egyenesség igénye pedig a több patanyomon való lovaglással. A carré szinte minden kihívást tartalmaz, amivel a lókiképzés során találkozni lehet.

Szólj hozzá!
Címkék: carré

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr725870547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása