Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Az a "bizonyos" ló

2015. április 04. 06:52 - patkószeg

Sokan azt mondják, hogy a lovas az életében csak egyszer találkozik azzal a "bizonyos" lóval, amivel igazán sikeres lesz, amivel a tökéletességet közelíti, ami dicsőséget és megbecsülést hoz.

És ennek megfelelően sokan vágyakoznak arra a "bizonyos" lóra. Még külföldre is eljárnak lovat vásárolni és az újabb és újabb lovaknál ismét és ismét reményekkel telik meg szívük. (Ezt az érzést, ezt a vágyat táplálják a fiatal lovak korosztályos versenyei!)

Valójában azonban nem arra a "bizonyos" lóra vágynak, hanem saját sikerükre. A ló csak eszköz.

Éppen ezért az igazi lovasember elfogadja társa tökéletlenségét. Belátja, hogy az saját tükörképe - örömmel tölti el a társával megélt pillanatok és boldoggá teszi a harmónia legapróbb morzsái is.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr617338058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szűcs Antal 2015.06.14. 09:59:13

Sőt, szerintem ez mutatja meg, hogy a lovas milyen magasságba tudott fejlődni, felül tud-e emelkedni lova tökéletlenségén, hozzá tud-e adni lova tudásához vagy (valamelyik)lovától várja a sikert.
Az tény, hogy az ember sorsát döntő mértékben meghatározzák a genetikai képességek és az alkati tulajdonságok. Még a párválasztásunkban is döntőek a hozott "emlékek".
A lovak sorsát is ugyanígy meghatározzák a genetikai és alkati tulajdonságok, aztán az más kérdés, hogy a ló és az ember sorsa hol találkozik, milyen emberi tudással, hozzáértéssel találkozik a ló.
süti beállítások módosítása