Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A piaffe show résztvevője: Manó és Boldizsár

2015. május 17. 10:41 - patkószeg

ximg_6542.jpg

A szentivánéji piaffe show (részletek ide kattintva érhetők el) egyik lovasa Hárskúti Manó lesz, Boldizsár nevű lovával. Kettejük munkája kiválóan példázza a kunfakó lovakban rejlő lehetőségeket: együttműködőkészségét, ügyességét, intelligenciáját. Boldizsár nem csak iskolalépésre, nem csak piaffe-ra (mint az ügetés iskolajármódjára), hanem iskolavágtára és redoppra (mint a vágta iskolajármódjaira) is képes.

Ráadásul könnyed stílusban, mint amit az alábbi videó áttételesen példáz. A videón Manó fejti ki hivataos álláspontját az akadémista stílusú lovaglásról. A felvétel során redoppot, iskolaállj és levade feladatot mutat be a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovarda klubhelyiségében állomásozó (hinta)lovammal. :) A mogyorófavessző szakszerű használatára külön felhívom mindenki figyelmét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr587466252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása