Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A piaffe show résztvevője: Zerinváry Szilárd és Mítosz

2015. május 19. 07:06 - patkószeg

ximg_6580.jpg

Zerinváry Szilárdot a IV. Béla király, Adriáig vezető útjának (Trogir) emléket állító 2012-es, Solymosi Bertolddal közös túrája kapcsán ismertem meg személyesen. Vonatkozó blogbejegyzésemet ide kattintva olvashatod. Persze nem ez volt az első hosszabb útja. 2011-ben lóháton vitte a Nyeregszemle meghívóját székelyföldre. A Csíksomlyóig tartó, 600 km-es utat Szili kantár (!) nélkül tette meg, ami a kantár nélkül lovaglás magyar csúcsát jelenti ismereteim szerint.

A június 23-i szentivánéji piaffe show részleteit ide kattintva olvashatod. De ne feledkezzetek meg a nyári lovasakadémiáról sem, ami ide és ide kattintva olvasható!

Mítosz nevű lovát, amivel a piaffe show-n résztvesz lovagi hétpróba győzteseként nyerte a Visegrádi Palotajátékon! Szili a fenti képen iskolaállj feladatot mutat Mítosszal, alul terre a terre jármódot!

Mindenki tudja rólam, hogy nagy csodálója vagyok Kardos György lovának Aiso piaffe-jának. Azt gondolom, hogy a versenysportban régen volt Magyaroroszágon hozzá fogható. Azt is le kell szögezni, hogy nehéz piaffe-okat összehasonlítani. Mégis azt kell állítanom, hogy Mítosz piaffe-ja minőségben bátran Aiso piaffja mellé állítható! Erről mindenki személyesen meggyőződhet június 23-án a Szentivánéji piaffe show-n.

ximg_6493.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr17471700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása