Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A piaffe show résztvevője: Bóta András és Kadocsa

2015. május 20. 08:08 - patkószeg

 dsc_0354_masolat.jpg

Számomra kétségtelen, hogy egy emberöltő múlva Bóta Andrást a legnagyobb magyar lókiképzők között fogják emlegetni. Lovasemberi hozzáállása, képzettsége, tapasztalata már most is kiemelkedő a hazai lókiképzők között. A Szentivánéji piaff show-n mindenki mindezt megtapasztalhatja. Munkája Kadocsával nem csak a meghirdetett piaffe-ra fog korlátozódni és biztosíték arra, hogy az eseményen a lovaskultúra igen magas színvonalon lesz jelen.

Ajánlott bejegyzés: A jó lovarda (Kattints az olvasáshoz!)

Kadocsával két éve kezdett intenzíven dolgozni. Kézen és futószáron idén eredményesen teljesítette a vonatkozó tesztet, számot adott arról, hogy lovával a legmagasabb feladatok elérésére is képes. Emellett szűkebb pátriájában edzéseket, előadásokat tart, ápolja a magyar lovaskultúra hagyománait, az akadémista stílusú lovaglást.

A június 23-i szentivánéji piaffe show részleteit ide kattintva olvashatod. De ne feledkezzetek meg a nyári lovasakadémiáról sem, ami ide és ide kattintva olvasható!

A felső képen Bóta András és Kadocsa levade feladatban, kézen. A levade az összeszedettség csúcsa, az akadémista stílusú lovaglás jelképe. A fotón tökéletesen látszik a kiképző segítségadásának egyszerűsége (szárak, pálca), a ló végletes együttműködése (a tarkó és a hátulsó lábak hajlítottsága és az ületettség). Lent Kadocsa iskolaállj feladatot mutat futószáron.

ximg_9853.jpg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr207474902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legerete 2015.05.20. 17:31:08

Senkit nem szeretnék megbántani, de ez az "iskolaállj" rémes ezzel a kifordított felső vonallal, égbe emelt lábbal és behúzott fejjel.... Szerintem nem ilyen fotóval kellene reklámozni a klasszikus kiképzést - habár azt mondják, nincs rossz reklám...
süti beállítások módosítása