Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A kentaur

2015. november 26. 07:50 - patkószeg

ximg_3872.jpg

Első olvasásra talán kiborító, vagy érthetetlen Bent Branderup legutóbb közölt aranyigazsága, hogy az összeszedett ló nem ad semmilyen érzést. Mégis így van! Az igazi összeszedettségben a ló egy test, egy lélekké válik lovasával, a két lény összeolvad, a ló a lovas testének részévé válik, ketten együtt pedig kentaurrá lesznek.

És hát mit is éreznénk kezeink, vagy lábaink kapcsán? Azok csak úgy vannak, ha kell cselekszenek, de különösebb érzést nem adnak...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr988043890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Halász Péter lovas edző · https://www.facebook.com/tudatoslovas/ 2015.12.15. 06:43:59

A "semmi" érzése az olyan, hogy nem érzel ellenállást, valóban együtt mozog a két test, teljesen szinkronban van. Ha pl. rövidítesz a száron, a ló a kezed mozdulatával együtt rövidül. Ha engedsz a száron, olyan, mintha előre tolnál egy botot, tehát nem löttyen meg a szár, a ló nyaka nyúlik.
süti beállítások módosítása