Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

1 GDö (egy gigadöde)

2017. március 30. 07:45 - patkószeg

Javaslom, hogy az esés mértékegységét ezentúl barátomról, Dörnyei (Döde) Józsefről nevezük el. Tegnap orbitálisat estem, de hát magamról mégsem nevezhetek el mértékegységet. Összehasonlításképpen az alábbi videó mutatja az 1 GDö (egy gigadöde) mértékű esést.

 A döde mértékegységet önmagában is lehet használni, de a kiló (ezer), mega (millió), giga (milliárd), stb előtaggal is használható. Mindezt azért írom, mert a baj hirtelen jön, nem szól előre, hogy "Vigyázz, azonnal érkezem!" Én is egy teljesen ártatlannak tűnő helyzetben fel akartam hasalni Erős hátára. Már nem is tudom, milyen sok alkalommal ültem fel csikóra és hát az egyik első lépés a ló hátára való felhasalás. Erős kiugrott alólam és még reptemben mellbe is rugott. Pár méteres repüléssel landoltam a derekamra. Az esés nagysága közelítette az 1GDö-t, ha meg nem haladta. Ha nincs szerencsém, nagyon nagy baj is lehetett volna. Pedig tényleg ártatlan helyzetként indult a dolog...

Kedves Barátaim! Nagyon vigyázzatok! A lóval való szakszerű munkát leginkább a kockázat minimalizálása jelzi. Ez mindig lebegjen a szemetek előtt. Ha van hasonló, esetleg vicces kalandotok, akkor azt megoszthatjátok velem. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr6112386861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása