Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

"A legjobb tanár a ló!"

2017. május 30. 07:27 - patkószeg

HAZUGSÁG!

A legjobb tanár a lovas mester. A lótól persze sokmindent lehet tanulni - leginkább az élet igazságait, a természet törvényeit és szeretetét, de a szakmát, a lókiképzés szakmáját csak mestertől lehet. "A legjobb tanár a ló" hamis állítást azok hangoztatják, akiknek maguknak nem voltak mestereik, akik a "szakmát" saját kárukon, a kezeik közé került lovak kínjaink keresztül próbálták "megtanulni" és hozzáértésben csak odáig jutottak, amit versenyeken, vagy itt-ott ellesegettek másoktól. Ettől persze még az ilyen lovasok lehetnek a versenyeken eredményesek, mert a lovas versenyeken való eredményes szereplés messzemenően nem egyenlő a hozzáértéssel. Én inkább azt javaslom, hogy óvakodjatok tőlük!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr2512549887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filep Kálmán Csaba 2017.05.30. 08:47:58

Loval lehet legjobban tanítani az embert.a lótól kapott egyéni oda figyelés megfizethetetlen. Most kénytelen vagyok már emlékezni, de bizony a lovak tanítottak meg a "hölgyek" "szelídítésére és idomítására".A lótól kapott egyéni oda figyelés bizony sok izgalmas szépet képes az életben elérni.Nem akarok tiszteletlen lenni de a valódi NŐK ezt bizony megértik.
süti beállítások módosítása