Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Motiváció, szorgalom és csak azután a tehetség

2017. június 09. 10:03 - patkószeg

Milyen érdekes, hogy a magyar hagyomány szerint a jó lovas legfontosabb tulajdonsága a motiváció. A szorgalom, a munkaszeretet szintén fontos, de csak másodsorban. És csak mindezek után jön számba a tehetség. Szóval kifogással senki sem élhet, a tehetség hiányára, mint akadályra, vagy a lehetőségek korlátjára senki sem hivatkozhat! Sem lovas, sem edző. Az ilyen hivatkozás a lovas részéről önbecsapás, a motiváció, a szorgalom hiányával való szembenézés elkerülését jelenti, tulajdonképpen könnyű önfelmentés eredménytelenség esetén, azaz a gyengeség jele. Ha egyébként a lovas motivált és szorgalmas, akkor a tehetség hiányára, vagy egyéb emberi tulajdonságokra való hivatkozás az edző részéről kifejezetten undokság és csupán az edzői kvalitások, a hozzáértés hiányának takargatására való. (Vagy szimplán új lovat akar vetetni az edző…)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr7412580775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Filep Kálmán Csaba 2017.06.10. 15:48:06

Valaki határozza meg a lovas tehetséget, mi szükségeltetik a tehetséghez. Sokan lóra másznak és azonnal más képen láttatják velük a világot.- meg is táltosodnak,de mindennapi szorgalmat és elhivatottságot nem képesek kihasználni. A testalkat talán előnyt jelent, ,de az ezzel járó beképzeltséget, bizony nehéz lefaragni.A ló sokkal több tudást követel mint alkalmi szellemi és testi akrobatikát..Sajnos dühöng a dizájnost kommersz lovas élet. Aki fizet az marja egy darabig .amíg a lova meg nem unja..
süti beállítások módosítása