Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Ráhel az első

2017. augusztus 13. 11:36 - patkószeg

20773705_759636527574896_2110087856_o.jpg

Balla Ráhel sikeresen bemutatta a kézen történő munka tesztjét. Munkájához ezúton gratulálok és további sikereket kívánok.

A kézen történő munka (munka kantárral) abban különbözik a vezetőszáron végzett munkától, hogy a kiképzőnek nem csak maga felé, hanem a másik irányba is meg kell tudni hajlítani lovát: a vállat be, farat be, farat ki, oldaljárás, perdülés, repulon (eleje körüli fordulat farat be jelleggel) feladatokat lépésben, a külső és belső oldalról, valamint előről (a lóval szemben állva, hátrafelé mozogva), mindkét kézen végre kell tudni hajtani. A teszt során képzői tudást kell bemutatni, azt, hogy a vizsgázó a hosszhajlításokat pedagógiai (lókiképzési) szempontokat figyelembe véve bármely pozícióból képes teljesíteni. A teszt a Sabine Oettel által vezetett Escuela Eqitabilis lovasakadémia tesztsorához illeszkedik, remélem minél többen ott is be tudjátok mutatni.

Közösségünk címmel rendelkező tagjainak aktualizált névsora ide kattintva található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr9412743008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása