Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Szirtes Bence: Fejben dől el!

2018. február 15. 21:55 - patkószeg

27972937_1832249693739520_6976373774115592263_n.jpg

A napi munka egyik fontos eleme a jó bemelegítés. Ennek első mozzanata a mentális ráhangolódás lónak lovasnak egyaránt. A lovas könnyebb helyzetben van, mert lehetősége van előre készülni. Ezzel a lehetőséggel élni a lovas kötelessége! Mi irányítunk ezért a tudatosság és a koncentráló képesség a lovas egyik legfontosabb munkaeszköze. (Fontosabb mint a segédorrszíj � ). Ahhoz hogy az irányítást a kezemben tartsam a ló hátán is, először saját gondolataimat kell rendeznem és kézben tartanom.
Az alábbi pontok szerint tervezem a napi munkát lovaglás előtt

1. Türelemre és következetességre kondicionálom magam. (Ha ez nem sikerül, fel sem ülök!)
2. Megtervezem a munkát az elejétől a végéig. Ha tele vagyok tett vággyal, visszafogom magam, "A kevesebb sokszor több" alapon.
3. Végiggondolva a tervet, vizualizálom a saját segítségeimet, helyes ülést az adott feladatokhoz, szituációkhoz kötve. Beleértve a "hibák, bakik, ellenkezés" adta szituácók korrekcióját is. 
4. Rögzítem magamban a 2. és a 3. pontban foglaltakat, azzal a kitétellel, hogy alkalmazkodom a lóhoz. Tehát ha munka közben felismerem, hogy lovam nem alkalmas a tervezett munka teljesítésére, akkor igazítom a terhelést és az elvárásokat a ló aktuális mentális fizikai állapotához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr4313672828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása