Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Írjatok a Jézuskának!

2019. november 15. 07:24 - patkószeg

Tegnap leadtam a második könyvem kéziratát! Most már barátaimon, segítőtársaimon múlik, hogy a karácsonyfák alá odakerülhessen. A könyv lektorálása megtörtént (Csibi Márti,Homor Zsófi, Kormos Ferenc), most a fotók véglegesítésén (Kőhalmi Kálmán) és a könyv egybeszerkesztésén (Kőhalmi Krisztián) van a sor. Húzzatok bele, ti pedig, kedves leendő olvasók, kezdjetek levelet írni a Jézuskának.

Első könyvem a lovaglás, a lókiképzés alapfogalmairól szólt, egyfajta nyelvújítóként modernizálta, mondhatnánk XXI. századivá tette szaknyelvünket azért, hogy lovasként legösszetettebb gondolatainkat is korszerűen tudjuk kifejezni, át tudjuk adni, egymást meg tudjuk érteni. Szaknyelv nélkül nincs szaktudás, szaknyelv nélkül nincs szakma.

Most, ez a második könyv az alapelveket taglalja. Azokat az alapelveket, amelyeket senki nem kerülhet meg, ha egyről kettőre akar haladni. Azokat az alapelveket, amelyekhez vissza kell térni, ha a kiképzés során valamilyen problémára megoldást kell találni. Azokat az alapelveket, amelyek sikeressé teszik a lovast a versenyeken. Azokat az alapelveket, amelyekkel megérti egymást ló és lovas, ami kentaurrá forrasztja egybe őket.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr5015306984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pici_rigó 2019.11.19. 07:21:59

Oszt hogy é aggyák ama papirost???
süti beállítások módosítása