Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Dopping? Nem!

2010. május 06. 09:53 - patkószeg

A Nemzetközi Lovas Szövetség külön weboldal felállításával erősíti pozícióját a dopping ellenes harcban! A dopping használata a lovassportban nem csak a fair küzdelmet lehetetleníti el, de a résztvevő lovak egészségét is nagymértékben veszélyeztetheti, hiszen doppingok hatása alatt álló állat a sportteljesítmények fokozott igénybevétele során különösen kiszolgáltatott és veszélyeztetett helyzetben van.

Nem kérdés, hogy mindannyiunk feladata a dopping elleni küzdelem. A Nemzetközi Lovas Szövetség megkülönböztetett figyelme nem csak a tiltott szerek listájának folyamatos naprakész állapotban tartásában mutatkozik meg, hanem a versenyek ellenőrzési folyamatának megerősítésében és az abban résztvevők szakmai felkészültségének növelésében is megnyilvánul. A vonatkozó szabályok április 5-én változtak, amelyről részletesen a ide kattinva lehet tájékozódni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr741978466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása