Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Cutting

2014. június 25. 06:55 - patkószeg

10390922_900085703350566_8503819516930262153_n.jpg

Cutting: állatleválasztás.

Szalontai Zoltán (Sheriff) jóvoltából kipróbálhattam. A Nyeregszemle Mesterfogás kurzusának első napján, amikor már mindennel végeztünk lovat cseréltünk. Behaltam a lovától. Rendkívül együttműködő volt, fordullékony, robbanékony. Lovagoltam jobbra, balra kiskörön, nagykörön, minden jármódban. Alig akartam leszállni a lóról.

A második napon szintén cseréltünk, de Sheriff kantár nélkül hozta ki lovát, cordeóval. Szerintetek volt esélyem azt mondani, hogy én így, erre nem ülök fel? És hát persze felszállás közben hozzátette, hogy akkor ma bemegyünk a marhák közé. Ez lett belőle (Sherif igazi mestere a lókiképzésnek):

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr596412709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltán Szalontai 2014.07.13. 11:16:35

Kedves István! Köszönöm a megtisztelő szavakat. Hatalmas élmény volt veled együtt lovagolni. Gratulálok a cutting lovaglásodhoz! Ritkán találkozom ennyire nyitott, más szakág, más stílus felé ilyen őszinte szívvel forduló lovasemberrel. Az idei Nyeregszemle legnagyobb hozadéka számomra a veled és Lezsák Leventével, Pénzes Gáborral való megismerkedés, a közös lovaglásunk volt. Fantasztikus dolog együtt rácsodálkozni a lovaglás ezerarcú szépségére, a különbözőségek mögött rejtekező lényegi azonosságra. Köszönöm nektek az élményt, s különösen neked, hogy ennek kedvességeddel, nyíltságoddal, közvetlenségeddel katalizátora voltál.
süti beállítások módosítása