Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Nyílt nap: Pénzes Gáborral a hagyományőrzésről

2015. április 13. 10:41 - patkószeg

pénzes.jpg

Sokan félreértik a hagyományőrzés fontosságát. Nem veszik figyelembe azt, hogy nemzeti lovaskultúránk megújítása lehetetlen a katonai hagyományőrzők tapasztalatainak, ismereteinek integrálása nélkül. Másrészről a hagyományőrzők lovasbaráti közösségei, a közösségek résztvevőinek szellemi nyitottsága elődeink tudásának felelevenítésére fajsúlyos ellenpontja a sportlovasok azon részének, akik kritika nélkül favorizálják a külföldi lófajtákat, a külföldön kiképzett sportlovak használatát, az azokkal megszerezhető hamisgyöngyként csillogó dicsőséget.

A nyílt napon Pénzes Gábor fogja új lovasprogramját bemutatni fiával és lovaival, fegyverrel és fegyver nélkül. A nyílt napon köszöntőt mond Székely Tibor, a Magyar Huszár- és Lovashagyományőrző Szövetség elnöke. A köszöntőt követően a szokásoknak megfelelően elméleti előadást tartok a XXI. századi lovaglási stílus trendváltásáról és annak kapcsolatáról a hagyományőrző lovaglással. Az elméleti előadáshoz kapcsolódó gyakorlati részben a különböző szártartásokat mutatom be, azok különböző előnyeivel, felhasználhatóságukkal a kiképzés különböző helyzeteiben.

A program kezdő időpotja: 2015. április 25., 15:00 óra

Helyszín: Kajászó-Szentpéterpuszta Lovarda

Program:

14:30 Lovarda megnyitása a vendégek számára

15:00 Köszöntő (Székely Tibor, a Magyar Huszár- és Lovashagyományőrző Szövetség elnöke)

15:10 Huszár hagyományőrzés a XXI. században (elméleti előadás: Gőblyös István)

16:00 Különböző szártartások a kiképzés különböző helyzeteiben (gyakorlati bemutató: Gőblyös István)

16:40 Hagyományőrző lovasbemutató (Pénzes Gábor és Pénzes Levente)

Belépési díj: 1.500 forint

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr147364064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása