Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Bortúra

2014. május 13. 07:28 - patkószeg

A bortúra speciális esemény, egyfajta lehetőség a borokkal kapcsolatos összetett érzések megismerésére.

Először szinte viccesnek hat, hogy a borok vizsgálata során a szaglás, a látás, és az ízlelés kapcsán miféle hasonlatokat használnak a hozzáértők, de ha valaki résztvesz szakértői ismertetésen olyan élményekkel lesz gazdagabb, ami nagyságrendekkel élvezetesebbé teheti a bor fogyasztását. A bor szerertetére, értékelésére önmaga is "rájöhet" bárki. De a magyarázatok alapján sokkal összetettebb érzéseket tud "megtalálni" a fokonként jobban és jobban hozzáértő.

Nem kétséges, hogy az érzések felfedezéséhez nélkülözhetetlen a szakértő magyarázata, és az érzések tudatos keresése a magyarázatok alapján!

Így van ez a lovaglásban is! A szakma, a lókiképzés elméleténtek ismerete az, ami a lókiképzőt a helyes, ám igen összetett érzések felfedezéséhez eljuttatja!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr716158164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása