Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Hö alezredes

2015. szeptember 16. 21:02 - patkószeg

ximg_4152.jpg

Hogyan lett Pénzes Gábor hagyományőrző alezredes?

Mindenesetre nem önmaga, vagy egy baráti kör címadományozása révén, rangja ennél sokkal komolyabb. Őrnagyi, később alezredesi kinevezését alapvetően kulturális és lovasszakmai tevékenységével érdemelte ki. Kinevezésének konkrét története azonban sokkal érdekesebb:

A történet Komáromban zajlott, aholis nemzetközi huszár hagyományőrző találkozón Pénzes Gábor párviadalra hívott ki egy lovast az osztrák hagyományőrzők közül. Lett is jelentkező, de Gábor olyan lendülettel érkezett az összecsapáshoz, hogy az osztrák lova megijedt és elszaladt. Ugyan így járt a következő próbálkozó a sógoroktól. A harmadik végül megállt, összecsaptak (persze mindez csak imitációja volt egy igazi párviadalnak), de Pénzes pessadjára az osztrák annyira gyámoltalanná vált, hogy saját magát verte fejbe szabjájával és megfutott.

A nemzetközi hagyományőrző találkozó végén a Magyar Honvédség Vezérkari Főnöke mondott elismerést. Ennek részeként nevezte ki Pénzes Gábort hagyomnyőrző őrnaggyá. Gábor jelezte, hogy ő még csak főhadnagy. "Harctéri kinevezéseket nem szoktak magyarázni." - hangzott a válasz.

Alezredesi kinevezését Pénzes Gábor a hagyományőrző szövetségtől kapta. Mindehhez tudni kell, hogy az ilyen szintű kinevezések kapcsán a Honvédelmi Minisztérium illetékes tisztségviselőjének egyetértése szükséges...

Pénzes Gábor nem csak rászolgált rangjára, hanem hagyományőrző tevékenységvel folyamatosan megerősíti a kinevezők döntését. A fenti képen a vágta iskolajármódjában, terre a terre jármódban látható, amit a Szentivánéji Piaffe Show-n mutatott be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr827793832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása