Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Király lesz-e idén Dancing Queen?

2010. április 09. 23:40 - patkószeg

Végre a külső pályán dolgozhatunk, vége a fedeles szezonnak! Dancing Queen kirobbanó formában, Garai Máté téli munkája eredményes volt! Írás közben „ízlelgettem” a kifejezést (kirobbanó forma) – talán túlságosan közhelyes. De semmi esetre sem! Ami harmóniát fiatal lótól el lehet várni, azt DQ felmutatja. Szem nem marad szárazon. Könnyed, lovaglása rendkívül egyszerűnek hat, együttműködő, robbanékony. Díjlovaglásra ideális. Igazi modern sportló: elegáns és kecses.

Idén a cél nem kevesebb, mint a könnyűosztályú magyar bajnokság megnyerése. A kategória versenyfeladatának bemutatására DQ már most készen áll. Mindhárom jármódja kiváló, a feladatokat magabiztosan hajtja végre. A magam részéről már most neki szorítok.

Idei első versenyén DQ az A4 versenyszámban 70%-ot ért el, több mint három százalékkal utasította maga mögé a második helyezett Szokola Csabát és Fichurt. (Itt kell megjegyezni, hogy a versenyszám másik kategóriáját – legnagyobb örömömre és meglepetésemre – az istálló másik lovasa Tilli Dóra Emma nyerte! Szintén meg kell említeni, hogy az istálló harmadik lovasa is kék szalaggal tért haza: Bakonyi Lili Carneval nevű lovával megnyerte az M3 verenyszámot.) A verseny második napján DQ teljesítménye a bírók szerint csak a második helyre volt elegendő (egy bíró a legjobbnak látta, kettőtől második helyezést kapott), de hát a szezon első versenye, az első verseny.

Hajh! Ha minden siker egyszerűen jönne, akkor nem is lenne olyan édes az augusztusi országos bajnokság kategória-győzelme!

 

 

 

 

         Garai & DQ

    Fotó: Végh Sándor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr101908705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása