Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Golyók az elefántlövőben

2012. június 20. 10:16 - patkószeg

Bezzeg régen minden más volt. A csúcs év Dallos Gyula istállójában az volt, amikor 34 ló került hozzánk kipróbálásra. Bármelyiket választhattuk volna. De hát az még az állami időkben volt.

Most csak egy lovam van, abból kell gazdálkodni: egy golyó van az elefántlövő puskámban. Ez nem a sikerül, vagy nem kategória, ennek működnie kell! De az egy golyó mégis csak egy golyó. Nem sok, sőt kevésnek mondható. Vagy talál, vagy nem. Biztosabb lenne, ha a tárban legalább még egy lapulna.

De milyen legyen a másik?

Mindenképpen magyar tenyésztésűt szeretnék. Na, nem azért, hogy mindent nemzeti színnel öntsek le, hanem azért, mert hiszek abban, hogy a „miénk” is jó.

De mégis milyen legyen a másik?

Arra az elhatározásra jutottam, hogy angol telivért szeretnék (magyar tenyésztésűt). A múlt héten kint voltam Alagon. Csodaszép lovakat mutattak. Hát a választás nem egyszerű!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr464599919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserszegi lajos 2012.06.22. 22:17:16

A sárga nagy hókás a legjobb sztem.

patkószeg 2012.06.25. 08:20:55

@cserszegi lajos: Leírnád részletesebben a véleményedet?

cserszegi lajos 2012.06.25. 20:06:42

A legjobb hátasló tulajdonságokkal véleményem szerint ez a ló rendelkezik.
Kimondottan tetszik a mar alakulása, a nyaktűzése, és a fara is. A videón úgy néz ki elég jól a súlypontja alá lép, és elég méretes is.

Egy idős lovasember mondta aki sokat foglalkozott "pályáról lejött" telivérekkel:akkor szabad csak a nyereg alatti munkát megkezdeni velük, ha kicsit meghíztak és nyugodtan mennek futószáron ügetésben.

@cserszegi lajos:
süti beállítások módosítása