Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Édesanyám mindent feljegyzett...

2017. április 20. 08:47 - patkószeg

img_5686_jpg.jpg

Édesanyám tavaly előtt távozott közülünk. Hagyatékából - egyebek mellett - a fenti kis jegyzetfüzet is előkerült: 1980 és 1996 között minden rám vonatkozó lovas adatot feljegyzett. A fenti fotó az 1984-ben, elsőként ifjusági európabajnokságon résztvett csapat "kalandos" utazásáról és eredményeiről leírt részlet látható. Egy helyen Steve néven szereplek úgy, ahogyan Dallos Gyula nevezett el és ahogyan az idősebb generáció ismer.

A fiatalok talán nem is értik a szöveg egyes részleteit, illetve utalásait ("saját kilopott pénz", stb.), ehhez csak annyit fűznék magyarázatul, hogy az írás még a kemény kommunizmus alatt született, nem sokkal azután, hogy Brezsnyev elvtárs feldobta a pacskert. Minden esetre akkor is Bordalt, a verhetetlen magyar díjlovagló bajnok lovat lovagolhattam, amiért mindmáig hálás vagyok. Valóban én lettem a legjobb magyar lovas - hátulról a negyedik...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr6312439037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása