Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Jó edző: fél siker!

2010. április 06. 13:02 - patkószeg

Edző nélkül még a legjobb lovas sem tud egyről kettőre jutni. A lovaglásban a jóhoz annyira közel áll a rossz, hogy a lovas észre sem veszi és a helyes útról már le is tért. A kontroll, az állandó külső ellenőrzés még a tapasztalt lovasok számra is nélkülözhetetlen! A nagy lovaskultúrák nemzetközi versenyzői kivétel nélkül folyamatosan ellenőriztetik munkájukat. Minél komolyabb eredményeket céloznak, annál jobb edzőt keresnek.

Idehaza minden fordítva van. Minél komolyabb lovasnak gondolja magát valaki, annál kevésbé kér segítséget. Inkább szenved, inkább küzd kilátástalanul, inkább keresi a hibát lovában, mintsem, hogy a legegyszerűbb utat választaná. Persze így az eredmények sem jönnek. Ha valakinek edzője van, az nem jelent automatikusan hierarchiát. A segítő nem feltétlenül jobb lovas: csupán segítő. A harmónia hiányát a vak is látja. Nem is kell feltétlenül szakembernek lennie. A segítség elutasítása valójában az önbizalom hiányát jelzi! Ha valaki nem mer tanácsot kérni, némi alázatot mutatni, az a teljesítményben is kiütközik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr81898609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása