Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Lovaglótanárok II.: Dr. Kósa-Reznek Jenő

2010. április 11. 16:50 - patkószeg

Nem feledhetjük őket: Bár lovaskultúrájuk idehaza megszakadt, mégis elválaszthatatlanul hozzánk tartoznak!

Dr. Kósa-Reznek Jenő ny. tüzér ezredes, lovaglótanár, mesteredző (Kézdivásárhely, 1898. február 12. - Budapest, 1965. október 10.)

“Spártai egyszerűségben, magánosan élő, érdes modorú, a társaságot kerülő, ritkán mosolygó, zárkózott, csak a lovaglással foglalkozó ember volt dr.Kósa-Reznek Jenő (Kósa előnevet 1941-ben vette fel). A jó lovaglási feltételek megteremtéséért harcoló vezető volt, de a lovasokat is keményen bírálta, s ezért sokan szálltak vitába vele. Válaszaiban élesen és harapósan vágott vissza, egyedülálló szakmai ismereteit azonban senki se kérdőjelezte meg. Nagy felkészültségű, még az elzártság, az elszigeteltség éveiben is jól tájékozott, s mint mondta magáról, „Isten-adta tehetséggel" megáldott gyakorlati lovas és nemzetközileg elismert lovaglótanár volt.” (Ernst József)

 

 

 

 

 

 

 

Forrás:http://photos1.blogger.com/blogger/7051/2235/1600/Reznek_1_b.0.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr301912299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása