Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Badminton: Ez most ausztrál, vagy brit győzelem?

2010. május 03. 22:59 - patkószeg

Paul Tapner nyerte a Mitsubishi Motors Badminton Horse Trialst, Inonothing nevű lovával. Az ausztrál színekben versenyző sportoló bár Sidneyben született Nagy-Britanniában készül lovaival a megmérettetésekre. Inonothinget 2003-óta lovagolja. Az akkor még fiatal lovat kezdetben igen csak félreismerte, a kezdeti versenyek során közölni akarta a ló tulajdonosával, hogy a későbbiekben lovagolni nem kívánja. Végül a közlés elmaradt, a páros folytatta közös munkáját.

A mostani versenyen Paul a díjlovaglásban a 11. legjobb eredményt érte el, majd a terepen csupán 0,4 hibapontot írtak neve mellé, amivel átvette a vezetést, de előnye csupán 2,0 hibapont volt. A díjugratás során, míg riválisai hibáztak, addig Inonothing hibátlan teljesítménnyel 4,6 hibapontra növelte előnyét a második helyezettel szemben és ezzel megnyerte az év egyik legnehezebb versenyét.

Bár formálisan az ausztrálok örülhetnek, a győztes eredménye mégis csak a brit lovassport erősségét mutatja.

Foto: http://www.cyberhorse.net.au/tve/photos/090508badmintontrotup/Paul%20Tapner%20Aus.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr441972511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása