Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

30 éve, hogy...

2011. november 13. 23:38 - patkószeg

30 éve, hogy magyar díjlovas csapat utoljára világversenyen szerepelt. A 30 év nagyon hosszú idő. Szinte elképzelhetetlenül hosszú. Bár a csapat akkor utolsó lett, részvételük mégis csak azt jelezte, hogy létezik még lovaskultúra Magyarországon, van legalább négy díjlovasa az országnak, akik elfogadható szinten tudják a nagydíjat bemutatni nemzetközi versenyen.

Az 1981-es laxemburgi európabajnokság óta a szakág nem tudott csapatot kiállítani: sem európabajnokságra, sem világbajnokságra, sem olimpiára. Sok mindenre hivatkozni nem lehet, a tény önmagáért beszél, míg a díjlovasok csak szerencsétlenkedtek (sajnálom, hogy ezt a kifejezést kell használnom, de ez fejezi ki a valóságot), a többi lovas szakág rendszeresen részese volt a világversenyeknek.

Ideje lenne már az őszinte önvizsgálatnak, ideje lenne már visszatérni nemzeti hagyományainkhoz...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr573375603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása