Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A passage: a királyok jármódja

2012. június 05. 08:32 - patkószeg

„A passzázs erősen összeszedett, magas és nagyon kadencírozott ügetés. A passzázst a hátulsó lábak fokozott aktivitása, a térd- és csípőizületek nagyfokú hajlítottsága és a mozgás elegáns rugalmassága jellemzi. Az átlós láb pár felváltva - meghosszabbodott lebegési fázissal - kadencírozottan emelkedik és helyeződik vissza a földre.”

Erősíti a ló hátuljának és hátának izmait, növeli átengedőségét, tökéletesíti egyenességét és engedelmességét, fokozza a segítségekre való érzékenységet. A passage a ló természetes mozgása, szabadon a képzetlen lovaknál is gyakran megfigyelhető.

A jó passage a lovas magabiztosságának és a ló fizikai erejének és büszkeségének talán legszebb kifejeződése. A passage láttatja leginkább, hogy a ló nem szolgája, hanem társa lovasának.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr714566231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása