Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A szerencsés fotó

2013. március 13. 09:32 - patkószeg

bb6.jpgA hétvégi Bent Branderup szemináriumon a dolgok természetéből fakadóan jó néhány fénykép készült. A mellékelt kép, a fotók első átnézésekor egyáltalán nem fogott meg, sem a ló, sem a mester nem látszik igazán rajta. Mégis most, a fényképek utólagos nézegetése során, ennek örülök a legjobban.

Tartja ugyanis bennem a hosszhajlításhoz kapcsolódó lovasérzést, mégpedig a belső csípő lesüllyedésének fontosságát. Ha ugyanis a ló ténylegesen meghajlítja a teljes gerincoszlopát, akkor a nyereg belső oldala annyira lesüllyed, hogy a lovas "szinte le akar esni azon az oldalon." A belső ülőcsont és ezzel együtt a sarok határozott lesüllyedése világosan látszik a fotón, Zitát a mester, Bent Branderup hajlítja úgy, hogy a kellő lovasérzés "megjöjjön".

Szerencsés a fotó!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr475132204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása