Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Picasso kutyája

2014. február 22. 07:26 - patkószeg

Dachshund-Picasso-Sketch.jpg

Letisztult gondolatokkal a kommunikáció egyszerű. Az Átengedőség és a Ló szárra állítása című bejegyzésem kapcsán felmerülhet, hogy leegyszerűsítem a lóval való kommunikációt.

Nem!

"A kommunikáció a lóval nem azért nehéz mert az bonyolult, hanem azért, mert idegen nyelven zajlik. Mindkét fél számára idegen nyelven!" (Bent Branderup) Ha valaki a lóval való kommunikáció egyszerűségét még nem érezte, akkor próbálja ki a cikkekben leírtakat. Ha még akkor sem érzi, jöjjön el hozzám, megmutatom! Mindezt az alábbi videó kiválóan alátámasztja.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr655826424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kandare 2014.02.22. 09:36:38

Stílusosabb lenne Picasso (egyik)lovát megmutatni:
www.arsmundi.de/de/465105/Bild-Das-Pferd/465105.html
Egyszerű, letisztult, egyetlen vonallal megrajzolva....
És most tegyünk egy próbát. Fogjon mindenki egy ceruzát vagy tollat és próbáljon megrajzolni egyetlen vonallal tetszőlegesen kutyát vagy lovat... Na milyen az eredmény?
Most akkor rajzoljon mindenki egy pálcika lovat/kutyát és természetesen nem szükséges egyetlen vonallal.
Kicsit egyszerűbb ugye? A rajz ugyan kevéssé művészi, kicsit szögletes és primitív de legalább jobban hasonlít kutyára vagy lóra mint az előző paca (tisztelet azon kivételes tehetségeknek, akik már az első rajznál kiválót alkottak).
A lóval való kommunikáció is hihetetlen egyszerű tud lenni, de azt megtanulni, megérezni hosszú és rögös út, rengeteg tudást és tapasztalatot kell összegyűjteni mire odáig eljut valaki, hogy képes legyen a lovaglást a maga egyszerűségében művelni... Persze sokan megelégszenek egy életre a "pálcika lóval" és hát elöl nyomom hátra lépünk, hátul nyomom előre lépünk...

Egyébkét a Nuno Oliveira videó valóban kiváló példa főleg, hogy azon mesterek közé tartozott, akik nem győzték hangsúlyozni a lovas ülésének és az ENGEDŐ KÉZnek a fontosságát.

kandare 2014.02.22. 11:41:07

És azoknak, akiknek egy kis segítségre lenne szüksége a rajzoláshoz ;)
oktop.tumblr.com/post/15352780846
süti beállítások módosítása