Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Oroszlánszelidítés

2014. május 09. 09:26 - patkószeg

A belső elengedettség fokozása nem egyszerű, mert hát hogyan is lehet a lovas iránti bizalmat növelni?! De persze kérdés nem kerülhető meg, mert csupán a külső elengedettség folyamatos "reszelése" (a belső és külső elengedettség nyilvánvaló összefüggése ellenére) nem hozhat tökéletes végeredményt, az elengedettség terén mindig maradnak "tartalékok".

Szerencsés az, akinek a lova alapvetően bizalmas karakterű, de a belső elengedettség fokozását ez esetben sem lehet figyelmen kívül hagyni. A dolog hasonlatos a ló más adottságaihoz: attól mert egy lónak jó a vágtája, a vágta iskolázása nem kerülhető meg.

Zita, nem egy bizalmas típus, a belső enegedettség fokozásában Lezsák Levente barátom ad segítséget. (Ez ügyben talán ő a legnagyobb mester az országban.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: Zita

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr446141856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása