Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Bad Füssing-i levelek 10.

2015. január 27. 07:40 - patkószeg

A megújulás, az egyről kettőre való haladás egyik legfontosabb feltélete a nyitottság és a befogadókészség. Bármilyen szakma művelése során, ha valaki nap-nap után csak "ugyan azt az utcát járja", akkor, bár csinálja azt akár egy egész életen át, nem fog előrehaladni, fejlődése egy bizonyos színten megragad. Így van ez a lovaglásban, a lókiképzésben is.

Persze nagy adag, jóértelemben vett alázat szükségeltetik a sajátunkon túlmenő, mások által megfogalmazott gondolatok elfogadásához. Még inkább így van ez az érzésekkel. Sokszor nagyon nehéz, nagyon-nagyon nehéz nem elutasítónak lenni akkor, ha valaki más érzésekről, más tapasztalatokról számol be, mint amit mi magunk is megéltünk.

Az elutasítás, az érzelmi zártság sokkal könnyebb álláspont - de nem vezet sehová.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr757113847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása