Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Miért jók a magyar western lovasok?

2015. február 12. 05:42 - patkószeg

horseshowgeorge3-copy.jpg

Miért jobbak és eredményesebbek, mint például a díjlovasok? Mert megfogadták George Morris intelmeit. Az alábbi idézetet a mester első magyarországi kurzusa után készült interjúból emeltem ki. A kérdező Mészáros Gyula:

Kérdés: Miben látja a hiba okát Magyarországon?

Válasz: Az edzőkben. A lovak és a lovasok nem lehetnek hibásak az edzőik miatt...Több szakirodalmat kell elolvasni. Nekem több száz könyvem van. Francia, német, olasz, angol és amerikai egyaránt. Sokat olvasok még mindig. Itt szerintem senki sem olvas...Először is minden szakirodalmi könyvet el kell olvasni! Aztán pedig az edzőnek a feladata, hogy ismerje a szakirodalmi könyveket és így ajánlani tudja mindig a legmegfelelőbbeket, könyvek és oktató videók terén egyaránt. A könyv, amit az asztalon látok előttem Némethy Bertalan könyve. Azt például hátulról előre betéve kell tudnia minden edzőnek!...Még egyszer kihangsúlyozom, hogy az edzőnek kell tudni megmondani, hogy tanítványuk milyen könyvet olvasson, vagy oktató videót nézzen meg! Mindemellett Európában nincsenek távolságok, hogy a lovasok és az edzők elmenjenek megnézni egy magas színtű versenyt, ahol a legjobbak indulnak. Üljenek be az autóba, menjenek el Franciaországba, Svájcba, vagy bárhová, hogy megnézhessék a legjobbakat. Egy kicsit lusták itt az emberek Magyarországon megítélésem szerint!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr387163431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása