Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

A használati ló

2015. február 21. 10:02 - patkószeg

img_3804.JPG

Az utóbbi napokban többször találkoztam Fritz Thiedemann és lovának, Kronistnak videójával, illetve annak megosztásával. Különösen azért örültem a páros lovaglásának pozitív értékelésével, mert nem a napjainkban divatos kiképzési stílusnak megfelelő ló látható rajta, hanem a hagyományos, úgynevezett használati ló. Ez leglátványosabban a lépésmunkán érhető tetten. Thiedemann a lépést mindkét alkalommal a fenti, Joszipovich Zsigmond által a Lemondhatunk-e az idomító lovaglásról a modern használati lovak kiképzésében című cikkéhez csatolt ábráknak megfelelő tartással hajtja végre. Ilyet manapság nem nagyon lehet látni.

Fritz Thiedemannról csak annyit, hogy bár alapvetően díjugratóként tartják számon, egyéb eredményei mellett az 1952-es Helsinki olimpián, tehát egyugyanazon olimpián, díjugratásban egyéniben (Meteor nevű lovával), díjugratásban csapatban (Krosnist nevű lovával) is bonzérmes lett!

Szólj hozzá!
Címkék: használati ló

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr937193633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása