Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Kettő az egyben!

2015. április 21. 06:37 - patkószeg

asp_620_huszar9.jpg

A szokásoktól eltérően a hétvégi nyílt nap két, tulajdonképpen élesen elkülönülő részből fog állni. Székely Tibor a Magyar Huszár- és Lovashagyományőrző Szövetség elnökének megnyitója Pénzes Gábornak, a talán legismertebb huszár hagyományőrzőnek a lovas showját vezeti be.

A lovas bemutató nem csak puszta szórakoztatás lesz, hanem látványos számadás is arról, hogy szakmailag hol áll a magyar huszár hagyományőrzés, mi az, amihez a hagyományőrző közösségek igazodnak.

Kérlek, részvételi szándékod jelzésével segítsd a nyílt nap szervezését! A részvételt az esemény facebook oldalán lehet jelezni, amit ide kattintva találsz.

Mindez keretként fogja közre a nyílt nap elmaradhatatlan szakmai részét is. Magát a témát nem volt egyszerű megtalálni, mert bár annak fajsúlyosnak kell lennie, mégis a házigazda udvariasságával meg kell hagynia az esemény fénypontjának Pénzes Gábor műsorát. Így esett választás a szársegítségek, a különböző szártartások elméleti kérdéseinek részletezésére:

A szársegítségek a másodlagos segítségek közé tartoznak. Érdekes a francia és a német megközelítés közötti különbség, valamint az, hogy milyen esetekben milyen különböző felszerelést (különböző szárakat) és szártartást érdemes használni. Az előadáson az egyes szársegítségek tanításának módszerei is bemutatásra kerülnek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr587385260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása