Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

"Miért beszél ez Örkényről?"

2015. június 19. 05:41 - patkószeg

lovassport_tortenete2_001.jpg

Azt hallom, többen csak legyintenek, megmosolyognak, hogy miért beszélek annyit az örkénytábori lovasokról, XX. századi elődeinkről. Hogy az már a múlté, egyébként is minek foglalkozni annyit az elavult dolgokkal, a lovaglás azóta sokat fejlődött, szakmailag már "teljesen máshol jár".

Hát ez nincs így! Napjaink hazai lovasai a nyomába sem érnek annak a szaktudásnak, ami száz évvel ezelőtt jellemezte a hazai lovaséletet. Az pedig, hogy a lovaglás bármit is fejlődött volna az elmúlt évszázadban, az egyszerűen nem igaz. Sok mindenben más lett, az persze vitathatatlan, bár az nem egyértelmű, hogy a változás javára vált-e a lovaskultúrának, vagy sem.

Minden esetre elődeink tudásának ismerete nélkül még csak álmodozni sem lehet arról, hogy olyan eredményes legyen a magyar lovassport, mint a XX. század első felében!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr727556050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása