Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

Baseball ütővel...

2015. szeptember 11. 08:32 - patkószeg

Baseball ütővel nem lehet bekopogtatni a szomszédhoz. Illetve be lehet, de akkor nem szabad csodálkozni azon, ha baseball ütővel jönnek ki.

Ez a lovaglásban is így van. Sokszor jóval kisebb segítséget kell adni, mint amekkorát a lovas helyesnek gondol. A túl nagy segítségre ugyanis nem tud helyesen reagálni a ló. Ráadásul, ha nem reagál, akkor a lovas kénytelen méginkább növelni a segítség erősségét és önmagát erősítő spirálba kerül: a lovas azt érzi, hogy nem elég erős a segítség, amit ad és az értelme és az érzelme is azt diktálja, hogy fokozni kell a segítségek mértékét. Holott a hiba az, hogy eleve túl nagy segítséget ad, de minden érzékszerve pont az ellenkezőjét diktálja.

A segítségadásokra is igaz, hogy sokszor a kevesebb több!

3 komment
Címkék: segítségek

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr577777276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyula Walleshausen 2015.09.11. 21:45:58

Na itt kellene valaki aki megmondja ez egy beesbollütő volt, vagy segítség

patkószeg 2015.09.14. 04:57:09

@Gyula Walleshausen: A jó segítségre a ló jól reagál, a rosszra nem!

Filep Kálmán Csaba 2017.09.11. 12:32:40

Az emberi butaság nehezen küzdhető le.A nagyképű bugyuta csak állattartó mindig ügy szerette volna gyógyíttatni a beteg állatát ahogyan ő "képzeli" el nem az állatorvosi tudás. A kommersz média elsőosztályú agy zavaró.Eredményt azt várnak de kapcsolatot képtelenek kialakítani a lovakkal. Az együgyű butaság után beugrik a durvaság.
süti beállítások módosítása