Zabla & Kengyel

Dr. Gőblyös István lovakról, lovasoknak

"Gyerekjáték"

2016. május 19. 07:07 - patkószeg

Azt gondolom, hogy sokan nem értik: az alábbi videóban szereplő Zazie tökéletes teljesítményt nyújt! Nyugodt és végletesen együttműködő, azaz átengedő. Az engedelmes lovon minden pofonegyszerű, szinte gyerekjáték. Az engedelmes lovat élvezet lovagolni. Tudom, hogy sokan nem ezt képzelik el a lovak ideális állapotának, mert Zazie nem a versenyeken megszokott külső formával mozog. De hát, mi kellene még? Hogy kerekítse a nyakát, hogy ilyen, vagy olyan módon "támaszkodjon", hogy a lovas izzadságszagú sportteljesítményt mutasson fel?

A formákba, a külalakba azok kapaszkodnak (mert hát mi egyebet is tehetnének), akik nem tudják a lovaglás, a lókiképzés tartalmi részét ténylegesen megitélni, nincs meg a kellő elméleti tudásuk, nincs meg a kellő gyakorlati tapasztalatuk. De a modern versenysport is csupán a ló együttműködését, átendegőségét célozza elbírálni. Ha valaki nem hiszi, járjon utána (olvassa el a vonatkozó szabályzatokat)!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zablaeskengyel.blog.hu/api/trackback/id/tr808729618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása